Ervaringen

Benieuwd naar hoe Nedap Luna wordt ervaren? Hieronder vertellen zorgprofessionals, cliënten en mensen uit hun omgeving hoe Luna rust heeft gebracht en invloed heeft op hun dagelijks leven.

Zorgmedewerkers & experts

Niek Giesbers, wijkverpleegkundige bij Markenheem

"We zagen al snel hoe Luna de zelfredzaamheid van onze cliënten vergrootte en hen een gevoel van controle en zekerheid gaf.”

Opvallend resultaat

Wat Niek nog het meest opviel, is dat ze door de inzet van Luna zorgmomenten konden verkorten of zelfs overslaan. Hierdoor konden hij en zijn teamgenoten andere cliënten helpen. Niek kan prachtig vertellen over de vele voorbeelden voorbeelden, waarin Nedap Luna succesvol is ingezet.

 • Inzet bij medicatie
  “Er was een man die altijd wachtte met ontbijten totdat de zorg langskwam om de medicatie toe te dienen. In de wijk kunnen zorgtijden variëren, dat de kaas op zijn boterham door het lange wachten begon te ‘zweten’. Door de inzet van Luna eet hij wanneer het hem uitkomst en neemt direct zelf zijn medicijnen in.
 • Inzet bij dagcurve
  “Een andere cliënt was vaak afwezig tijdens de geplande zorgmomenten, vooral tijdens een dagcurve. Dankzij Luna weet hij precies wanneer de zorg komt, wat ons in staat stelde om de dagcurve zonder problemen af te ronden. Daarnaast weet meneer precies wanneer hij op pad kan, wat hem meer vrijheid geeft.”

 • Inzet bij onrust
  Zijn laatste voorbeeld betreft een vrouw die snel geagiteerd raakte, doordat ze niet wist hoe laat de zorg kwam. “Door Luna heeft ze inzicht in de verwachte aankomsttijd van de zorg, waardoor haar angst en onzekerheid vermindert. Boos over de zorgtijden is ze niet meer, ze is juist blij met de zorg die ze ontvangt.”

Niek is dol op Luna

Niek is fan van de tastbare voordelen die Luna biedt. “Het is niet alleen een makkelijk in te zetten product, maar het geeft cliënten ook de regie over hun eigen leven terug. Het stelt zorgverleners in staat om efficiënter te werken en meer mensen te helpen. Nedap Luna heeft de manier waarop we zorg verlenen getransformeerd en heeft ons in staat gesteld om de kwaliteit van leven van onze cliënten aanzienlijk te verbeteren.”

 

 

Tonnie Kwant, coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova

"Hij is super blij dat hij niet meer afhankelijk is van de thuiszorg en nu elke avond lekker zijn eigen ding kan doen. Dat maakt het leven beter.”

Tonnie is als coördinerend verpleegkundige dagelijks aan het indiceren, uitvoeren en evalueren. Daarin is Nedap Luna een welkom hulpmiddel, bijvoorbeeld voor cliënten die door dementie structuur missen in hun dag. Ook zet Tonnie Luna regelmatig in als geheugensteuntje, om geen extra zorg te hoeven verlenen. ‘Nedap Luna geeft onze cliënten meer structuur in hun dag, zodat ze beter weten wat ze die dag te wachten staat. Zo kunnen wij gerichtere zorg leveren, met het oog op zelfregie.

Een beter leven

Meer zelfredzaamheid betekent ook meer kwaliteit van leven. Dat zag Tonnie ook bij één van zijn cliënten: “Meneer moet twee keer per dag een plekje op zijn hoofd insmeren. ’s Avonds doet hij dat nu zelf, omdat Luna hem helpt herinneren. Hij is super blij dat hij niet meer afhankelijk is van de thuiszorg en nu elke avond lekker zijn eigen ding kan doen. Dat maakt het leven beter.”

 

Luna geeft rust

Door de koppeling met Ons® Agenda toont Nedap Luna altijd wanneer de zorg langskomt. En dat scheelt volgens Tonnie tijd: “Vroeger stonden we nog weleens voor een dichte deur, omdat cliënten niet precies wisten wanneer we kwamen. Dat is dankzij Luna veel minder. Ik merk dat mijn cliënten dat ook heel fijn vinden, het geeft ze meer rust.”

 

Samen met de mantelzorg

Via Caren maken ook families van Tonnies cliënten gebruik van Nedap Luna. “Soms zie je dat op het scherm als wij als thuiszorg langskomen. Het is een handig gespreksonderwerp en je kunt je cliënten al voorbereiden op wat er die dag van ze verwacht wordt.” 

Hilda Veenhuis, wijkverpleegkundige & aandachtsvelder dementie

“Ik ben erg enthousiast over Luna."

Meer rust, minder zorg

Hilda zet Nedap Luna in bij vier van haar cliënten. Door Luna hoopt ze bij hen onrust weg te nemen, zelfstandigheid te stimuleren en energie te sparen. Door het hulpmiddel tijdig in te zetten, kunnen haar cliënten langer thuis blijven wonen.

 

De kracht van eenvoud is divers

Nedap Luna is heel eenvoudig. Dat is de kracht van het hulpmiddel, voor zowel de cliënt als de zorg. Des te opvallender is de diversiteit in het effect dat Luna heeft, zo schetst ook Hilda: “Twee cliënten belden regelmatig hun zoon, om te vragen naar afspraken. Door Luna doen ze dat niet meer zo vaak. Een andere cliënt begint haar douche dag nu in haar badjas, waardoor ze zich niet meer aan- en uit hoeft te kleden en wat energie bespaart. En weer een andere cliënt gaat veel vaker naar activiteiten, omdat ze weet op welke dag het is. Daardoor ligt ze veel minder op de bank.”

 

Hilda is enthousiast

“Ik ben erg enthousiast over Luna. Het helpt cliënten met dementie vooral om onrust te beperken. Inzet in een iets eerder stadium is wel wenselijk, zodat je cliënt eraan kan wennen en erop gaat vertrouwen.” En ze is niet de enige die Luna een warm hart toedraagt: “De kinderen van mijn cliënten zijn er ook heel blij mee. Luna helpt ons allemaal om hun ouders langer thuis te laten wonen.”

Marleen Kardijk, casemanager dementie bij Carinova

"Luna geeft aan hoe laat ze ergens moeten zijn en waar het is. Dat geeft ze vaak al genoeg zelfvertrouwen om het ook te doen.”

Marleen zet Nedap Luna vooral in bij cliënten met cognitieve problematiek. Het helpt hen om overzicht te houden. “De dag en de datum staan erop. Dat geeft cliënten houvast in de dag. De afspraken staan groot in beeld en verdwijnt weer zodra het voorbij is. Dat stelt de zorgvrager gerust.

 

Luna stimuleert zelfstandigheid

Volgens Marleen worden veel cliënten onzeker van tijdsgebonden afspraken. Doordat ze niet weten hoe laat iets is en wanneer ze moeten vertrekken, slaat de twijfel toe. “Met een beetje hulp lukt het vaak nog wel. Luna geeft aan hoe laat ze ergens moeten zijn en waar het is. Dat geeft ze vaak al genoeg zelfvertrouwen om het ook te doen.”

Zo zag Marleen een flinke toename van zelfstandigheid bij een vrouwelijke cliënt: “Ze gaat nu zelfstandig naar de dagbesteding, omdat ze zeker weet wanneer ze moet weglopen. Weet ze het niet zeker, dan gaat ze niet en moeten we vervoer inzetten om haar op te halen. Die zelfstandigheid vergroot ook haar eigenwaarde.”

 

Minder signaleringen

“Doordat Luna aangeeft op welk tijdstip een zorgmedewerker komt, bellen cliënten veel minder vaak met vragen als ‘Wanneer komt er iemand? ‘Is er al iemand geweest?’ of ‘Moet ik wel of niet douchen nu?’. Met de hulp van Luna kan de cliënt zelfstandiger leven en daardoor je als een casemanager minder vaak hoeft bij te springen in stressvolle situaties. Luna zorgt voor rust. Dat is prettig voor de cliënt, maar ook voor de zorgverleners.”

Jet Huntelaar, wijkverpleegkundige bij Markenheem

“Nedap Luna heeft zich in mijn ogen bewezen als een innovatief hulpmiddel."

Bewezen innovatie bij thuiswonende cliënten

Als wijkverpleegkundige bij Markenheem zet Jet Nedap Luna regelmatig in, bij thuiswonende cliënten. “Nedap Luna heeft zich in mijn ogen bewezen als een innovatief hulpmiddel, dat bijdraagt aan de structuur en gemoedsrust in het leven van onze cliënten.” We hadden het zelf niet mooier kunnen verwoorden.

 

Steun in een overweldigende wereld

“Voor mensen met dementie kan de wereld overweldigend zijn. Nedap Luna biedt hun een gevoel van structuur, houvast, orde en veiligheid.” Dit geldt ook voor een cliënt die wordt begeleid bij het douchen “Het is opvallend dat onze cliënten bewust zijn van onze bezoeken, omdat deze op de Nedap Luna vermeld staan. In sommige gevallen heeft dit geleid tot het verminderen van zorgmomenten. Daardoor kunnen we de autonomie aan de cliënt teruggeven. Dit draagt bij aan het gevoel van zelfstandigheid bij cliënten, wat zeer waardevol is voor hun welzijn.”  

Gerien Roze, coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova

"Nedap Luna geeft cliënten die vergeetachtig zijn veel meer houvast."

Langer zelfstandig thuis kunnen wonen

Voor Gerien is Nedap Luna een welkom hulpmiddel. Vooral cliënten met dementie hebben veel houvast aan de digitale dagkalender. Het inzetten van hulpmiddelen zoals Luna is volgens haar een goede manier om cliënten langer thuis te laten wonen. En dat is voor de cliënt en de naasten vaak toch het prettigst.

De thuiszorg van Carinova ziet veel cliënten die tussen de zorgmomenten door niets eten of drinken. Uitdroging en ondervoeding ligt dan op de loer. “Met name bij cliënten met dementie geeft Luna handvaten om ook tussendoor iets te nuttigen. Het geeft cliënten die vergeetachtig zijn veel meer houvast.” Hetzelfde geldt voor cliënten die niet uit zichzelf douchen of vergeten schone kleren aan te trekken. “Door Nedap Luna doen ze dit wel. De cliënt kan daardoor de dag zelfstandig beginnen, zonder onze hulp.”, vertelt Gerien.

Snelle acceptatie bij cliënten

Door het bescheiden uiterlijk wordt Nedap Luna snel geaccepteerd door cliënten, merkt Gerien op. “Luna is net een fotolijstje, dat je in het zicht kunt zetten voor je cliënt. Ik merk dat cliënten het een prettig hulpmiddel vinden, ze kijken er heel vaak op.” Door de snelle acceptatie kunnen Gerien en haar collega’s het opschalen van de zorg uitstellen. “Cliënten met dementie willen vaak niet betutteld worden, wat wel zo voelt als dagelijkse taken door de zorg worden overgenomen. Hen in hun waarde laten is juist heel belangrijk.”

Een mooi voorbeeld: “We stonden bij een cliënt op het punt om de zorg op te schalen, omdat we te weinig zicht hadden op haar ziek zijn. Er was sprake van uitdrogingsgevaar en ze vergat haar medicatie regelmatig. De inzet van Luna heeft voorkomen dat we meer zorg moesten leveren. Mevrouw kijkt continu op het scherm en voert elke handeling netjes uit. Ze ervaart daardoor veel meer rust.”

 

Ook zorg went snel aan Luna

“Ik vind het mooi om te zien dat er binnen de thuiszorgteams steeds meer wordt nagedacht over de inzet van Nedap Luna. Ze vragen zich steeds vaker af op Nedap Luna kan bijdragen aan het welbevinden van hun cliënten.”

Sabine Zweers, wijkverpleegkundige bij Markenheem

"Meneer kan niet overweg met een telefoon. De Caren-app is daarom geen optie. Door de inzet van Luna heeft hij inzicht in de zorgtijden en is hij thuis als wij langskomen.”

Naast verpleegkundige, is Sabine ook een zogeheten aandachtsvelder Zorgtechnologie binnen Markenheem. “Ik draag zorgtechnologie een warm hart toe en vind het een uitdaging om bij elke cliënt de juiste technologie in te zetten. Het liefst technologieën die eenvoudig zijn, gemakkelijk te begrijpen door cliënten en daarom goed ondersteunen. Het besparen van zorgtijd is mooi meegenomen.”

Veelzijdig inzetbaar

Als kartrekker binnen haar team heeft Sabine veel ervaring opgedaan met de inzet van Nedap Luna. Zo werd Luna ingezet bij cliënten die Caren niet kunnen gebruiken. Of bij cliënten die door dementie ’s nachts onrustig werden, omdat ze bang waren zich te verslapen voor de wijkverpleging.

 • Inzet bij nachtelijke onrust
  “Meneer maakte ’s nachts steeds zijn vrouw wakker, om te vragen hoe laat de zorg kwam. We hebben een Luna op zijn nachtkastje gezet. Zo wist hij ook midden in de nacht hoe laat wij kwamen en kon hij weer rustig verder slapen.”

 • Inzet bij no-shows
  Bij een andere cliënt stonden Sabine en haar collega’s regelmatig voor een dichte deur. “Hoewel hij nog maar 57 jaar oud is, kan hij niet overweg met een telefoon. De Caren-app is daarom geen optie. Door de inzet van Luna heeft hij inzicht in de zorgtijden en is hij thuis als wij langskomen.”

 • Inzet bij weerstand
  De zorg kan af en toe ook een bestaande routine onderbreken. Sabines cliënt stond bijvoorbeeld elke ochtend aangekleed klaar, ook op ochtenden dat ze haar wilden douchen. Dit zorgde voor flink wat weerstand. “Door op Luna te vermelden dat de zorg kwam om haar te douchen, hield mevrouw haar ochtendjas aan tot de zorg aanklopte.”

Luna geeft rust

Door de koppeling met Ons® Agenda toont Nedap Luna altijd wanneer de zorg langskomt. En dat scheelt volgens Tonnie tijd: “Vroeger stonden we nog weleens voor een dichte deur, omdat cliënten niet precies wisten wanneer we kwamen. Dat is dankzij Luna veel minder. Ik merk dat mijn cliënten dat ook heel fijn vinden, het geeft ze meer rust.”

 

Rust voor de zorg

Nedap Luna brengt rust voor cliënten, maar ontlast ook de zorgmedewerkers. “Het voorkomt dat cliënten meerdere keren per dag bellen om te vragen waar de zorg blijft of wanneer we komen, het maakt de zorgmomenten voorspelbaar.”

 

 

Lisa Lammers, coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova

"De waarde van Luna voor cliënten is misschien wel groter dan ik kan uitleggen."

Een hulpmiddel als handreiking voor arbeidstekorten

In Lemelerveld en Lemele kampen ze met een tekort aan zorgprofessionals. Lisa zocht uit hoe digitale hulpmiddelen kunnen helpen. “In mijn wijk werkten we al met beeldbellen en medicijndispensers. Dit ontlast ons direct in de zorg die we leveren. Bij cliënten met beginnende geheugenproblematiek zetten we Luna steeds vaker in. Voor hen is dat ideaal.” Lisa merkt dat cliënten langer thuis blijven wonen en de zorg veel minder snel opgeschaald hoeft te worden. Fijn voor de cliënt, maar ook voor haar team.

 

Van onschatbare waarde

“De waarde van Luna voor cliënten is misschien wel groter dan ik kan uitleggen. Het hangt heel erg af van het ziektebeeld. De ene cliënt heeft baat bij een gedetailleerde planning, waar elke handeling wordt benoemd. De ander wil alleen weten wanneer de zorg langskomt, zodat ze zijn voorbereid. Het fijne is dat je de manier van inzetten samen kunt bepalen.” Volgens Lisa geeft Luna haar cliënten vooral meer vrijheid. “Ze voelen zich minder afhankelijk. Door Luna kunnen ze hun eigen dag weer indelen, om de geplande afspraken heen.”

Het valt Lisa op dat veel cliënten hun Luna heel goed in de gaten houden. De geplande momenten worden dan ook netjes opgevolgd. Zo kunnen Lisa en haar collega’s direct beginnen met zorg leveren: “Mevrouw doet alles waaraan Luna haar herinnert. Voor de inzet van Luna belde we haar twee keer per dag, om te zorgen dat ze wat at. Dat is nu niet meer nodig.”

 

Luna helpt ook de informele zorg

Door de koppeling met Caren kunnen ook mantelzorgers afspraken op Luna zetten. Lisa vindt dit ideaal: “Zij beheren alle privéafspraken en kunnen die via Caren direct op Luna zetten. Zo raken zij ook minder snel overbelast.”

Jolanda Brands, Wijkverpleegkundige bij Savant

Ik en mijn collega's ervaren duidelijk meer rust bij cliënten. Ook past de eenvoud van het systeem prima bij de doelgroep.

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, hebben we Nedap Luna neergezet bij thuiswonende cliënten met dementie. De ervaringen zijn heel positief. Zo merken zorgmedewerkers duidelijk meer rust bij cliënten. Ook past de eenvoud van het systeem prima bij de doelgroep. Voor de mantelzorger geeft Nedap Luna ook meer rust. Ze worden met name minder vaak gebeld door de cliënt. Voor de zorg zit het voordeel echt in het ontlasten van de mantelzorger, zodat zij de zorg langer volhouden of meer taken kunnen overnemen van ons. 

Als je Nedap Luna vroegtijdig inzet, kun je veel attendeer momenten bij de cliënt laten vervallen. Ook het aanreiken van medicatie is door Nedap Luna vaak niet meer nodig. Cliënten die we naar restaurant en activiteiten moesten begeleiden, doen dat nu zelfstandig. Mits ze de weg binnen het Woonzorgcentrum weten. Maar ook als een cliënt buitenshuis afspraken heeft hoeft de zorg vaak niet meer te helpen. De cliënt er zelf voor dat hij of zij klaar zit voor de taxi. Voordeel is ook dat een cliënt thuis is voor een afspraak met andere zorgdisciplines, huisartsbezoeken of bijvoorbeeld bloedprikken. 

Jullia Claessens, Thuisbegeleiding bij Savant

Inmiddels behoort Nedap Luna tot haar dagelijkse structuur

De toegevoegde waarde voor de zorg is dat de cliënt thuis is tijdens zorgafspraken. Nedap Luna heeft een prominente plek in huis en is altijd up-to-date. De papieren kalender hing weleens op de verkeerde dag en er stonden ook regelmatig verouderde afspraken op, die tussentijds waren gewijzigd. Dit leidde tot onrust bij de cliënt. En de zorg stond regelmatig voor een dichte deur.

“De Nedap Luna neemt automatisch de zorgafspraken over vanuit het Ons® ECD van Nedap, dus geen extra werk voor de zorg.”

Voor het installeren van Nedap Luna volg je de stappen uit handleiding. Het wijst zichzelf, het ging ze bij Savant gemakkelijk af. Nedap Luna neemt automatisch de zorgafspraken over vanuit het Ons® ECD van Nedap, dus geen extra werk voor de zorg.

De acceptatie van Nedap Luna bij de cliënt verliep soepel. De cliënt had geen weerstand tegen Nedap Luna. Wel had ze enkele weken nodig om volledig afstand te kunnen doen van de papieren kalender, die ondertussen onderdeel was geworden van haar dag. Ze moest het zich eigen maken om op Nedap Luna te kijken. Inmiddels is ze de papieren kalender vergeten en is kijken op Nedap Luna een gewoonte geworden.

De reacties zijn positief. "De kinderen van cliënten zeggen dat hun ouders minder vaak bellen om iets te vragen", vertelt thuisbegeleider Claessens. "Andere cliënten vragen nu ook om een Luna.”

Michiel Klitsie, Technisch Geneeskundige bij Careaz

Door Nedap Luna te gebruiken kan de zorg veel contactmomenten besparen

"De toegevoegde meerwaarde van Nedap Luna vind ik dat het de zorg terugkerende, korte contactmomenten kan besparen. Door afspraken te tonen op Nedap Luna zijn zij minder vaak nodig en kunnen ze andere cliënten helpen. De mantelzorgers en professionele zorg hebben meer controle over welke daginvulling en dagstructuur zij bij iemand willen stimuleren."

Gemakkelijk installeren

"De installatie kan door de zorgverleners samen met familie eenvoudig worden gedaan. Als je weet dat wifi niet nodig is en je alleen een Caren-account moet aanmaken, zijn de instructies op het apparaat zelf voldoende. Wel raad ik aan om vooraf goed na te denken over welke afspraken je wilt tonen en hoe je dit omschrijft."

Onopvallend maar altijd aanwezig

"Als Nedap Luna op een goed verlichte en prominente plek wordt opgehangen of neergezet, merk je dat de cliënt er - net als bij een papieren agenda - veel informatie van kan aflezen. Dat geeft ze echt meer rust."

Marja, casemanager dementie bij PGVZ

Luna prijkt op de kast, naast de andere fotolijstjes van kinderen en kleinkinderen. Ze zit al op me te wachten, want mijn bezoek staat keurig op Luna, met een icoontje.

Casemanager Marja vertelt in dit artikel over een intakegesprek met een 83-jarige vrouw en moeder van vijf kinderen. Ondanks haar leeftijd is mevrouw nog erg actief en vitaal, maar haar kortetermijngeheugen gaat achteruit. Ze weet niet meer welke dag het is, vergeet haar medicijnen in te nemen en stapt midden in de nacht op haar fiets. Regelmatig belt ze haar dochters om te vragen wat ze ook alweer moet doen. Ze vragen zich af of het niet verstandiger is om haar op te nemen, maar zover is het volgens Marja gelukkig nog lang niet. 

Het verhaal van Marja is een mooi voorbeeld van hoe Nedap Luna kan bijdragen aan het langer thuis blijven wonen van mensen met dementie. 

1/12

Cliënten & mantelzorgers

Mevrouw Toos Holtackers-van Rijt

Luna geeft mij overzicht, structuur en vooral rust

Mevrouw Toos Holtackers-Van Rijt (84) woont in het Helmondse woonzorgcentrum Savant Rivierenhof. In haar appartement staat Nedap Luna mooi in het zicht, op het dressoir.

“Elke dag kijk ik regelmatig op het scherm om te zien wat ik vandaag moet doen”, vertelt ze als ze voor de Luna staat. “Dat geeft mij overzicht, structuur en vooral rust. Want ik kan het niet meer zo goed onthouden. Ik heb mijn medicijn al klaarliggen om in te nemen. Dat doe ik vanmiddag om 15.00 uur, lees ik hier. Ik vind het ideaal. Nu hoef ik niet meer zo vaak te bellen om na te gaan wat er gaat gebeuren.” —

Bron: Savant Zorg

Mevrouw Sixta van Zandbeek

Ik kan gewoon zien welke dag het is en wat ik moet doen

Thuisbegeleider Julia Claessens kwam bij Sixta van Zandbeek nogal eens aan de gesloten deur. Meestal was de 64-jarige bewoonster van woonzorgcentrum Savant Rivierenhof in Helmond-Brouwhuis dicht in de buurt, maar soms ook niet. Tegenwoordig is mevrouw Van Zandbeek altijd thuis als Claessens langskomt, dankzij de digitale dagkalender Nedap Luna.

Mevrouw Van Zandbeek heeft moeite om dingen te onthouden. Ze is een van de tien licht-dementerende cliënten van Savant Zorg die experimenteren met Nedap Luna. Het apparaatje van fabrikant Nedap ziet eruit als een e-reader. Via software van Nedap kunnen zorgverleners en mantelzorgers op afstand afspraken en andere mededelingen invoeren. Die verschijnen daarna vanzelf op het scherm van Nedap Luna.

Claessens heeft de Luna bij mevrouw Van Zandbeek zo ingesteld dat zij steeds alleen de actuele en de eerstvolgende afspraak ziet. Dat werkt voor haar het beste. De Helmondse met Dominicaanse roots is erg blij met het elektronische hulpmiddel. „Soms vergeet ik de dag. Nu kan ik gewoon op het apparaat zien welke dag het is en wat ik moet doen.”

Meer houvast, meer structuur en daardoor ook meer rust, daar draait het om. Savant is de eerste zorginstelling in Nederland die Luna test. De reacties zijn positief. "Kinderen van cliënten zeggen dat hun ouders minder vaak hoeven te bellen om iets te vragen", weet Claessens.

Bron: Eindhovense Dagblad

Meneer Johan Vossen

Ideaal om op afstand afspraken in te kunnen voeren die mijn moeder op de dag zelf ziet

Onze moeder heeft Nedap Luna op de keukentafel staan. Tijdens het ontbijt, middag- en avondeten ziet ze wat er die op de planning staat. Het is wel belangrijk om al vroeg met een Nedap Luna te beginnen, zodat het vervangen van de papieren kalender of het schriftje makkelijker gaat.

Ik en haar andere kinderen vinden het ideaal om op afstand afspraken in te kunnen voeren, die zij op de dag zelf kan zien. En als wij bij haar komen zien wij ook wat er die dag gepland staat. 

Mevrouw Hera Dekkers

Via mijn telefoon stel ik gemakkelijk een weekschema op met afspraken en mededelingen, voor mijn moeder.

Hera Dekkers is de dochter en mantelzorger van mevrouw Holtackers. Zij maakt via haar mobiele telefoon afspraken die op Nedap Luna verschijnen. Dat gaat heel gemakkelijk.

Op haar smartphone opent ze het zorgportaal van Caren en klikt op de knop Kalender. “Ik kies één van de activiteitenpictogrammen. Zet de dag, het tijdstip en de tekst erbij, druk op de verzendknop en de afspraak verschijnt wanneer het moet op het scherm van Luna. Zo stel ik wekelijks een schema op met afspraken en mededelingen voor bijvoorbeeld de pedicure, lunchtijd, bezoekjes, uitstapjes en boodschappen doen.

1/5

Wat gebruikers zeggen over de Nedap Luna

Wij zijn heel tevreden met Nedap Luna. Het werkt zelfs zo fijn dat we de digitale dagkalender eigenlijk al niet meer kunnen missen.” Zorgmedewerkers van Savant zetten via hun eigen digitale platform zorgafspraken in Luna, zoals verzorgingstijden en medicijninname.

Anoniem
Zorgmedewerkers bij Savant

“Ik hoef mijn moeder minder vaak te controleren, dit deed ik eerder met een belletje, ik vertrouw erop dat mijn moeder op Nedap Luna heeft gekeken. Ik kan de zaken nu heel goed voor haar organiseren, heerlijk.”

Anoniem
Mantelzorger 

“Luna is mijn geheugensteuntje, mijn vriend. Ik zou niet meer zonder Nedap Luna kunnen.”

Jos
Gebruiker

“Luna kan met name de inloop momenten, dan wel belmomenten vervangen waarin cliënten ergens op geattendeerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van ontbijt/ lunch/ gebruik maken van restaurant in de WZC voor de warme maaltijd.”

Anoniem
Wijkverpleegkundige bij Savant

“Vanmorgen kwam ik koffie drinken. Ik had dit op Luna vermeld. "Ik had al gelezen dat je kwam!", zei mama toen ik binnenkwam. Erg mooi, dit was de eerste keer dat ze dit zo aangaf.”

Marja
Mantelzorger

“We vinden Nedap Luna prachtig! Zelfs mijn moeder zei gisteren, toen ze de afspraak met de pedicure vooraf op de kalender zag, dat het heel fijn was er nu op voorbereid te zijn.”

Anoniem
Mantelzorger

“Ik heb zelf meer controle, ik wil Nedap Luna niet meer teruggeven. Ik kan nu zelfstandiger mijn leven leiden en ik ben blij dat mijn dochter mij minder hoeft te helpen.”

Anoniem
Gebruiker

“Door gebruik van Nedap Luna zien wij minder ‘no show’ momenten en verschijnen cliënten op tijd bij afspraken. Wij hoeven onze cliënten minder te attenderen, bellen en herinneren. Bijvoorbeeld bij het innemen van medicatie.”

Jolanda
Wijkverpleegkundige bij Savant

“De huisarts heeft de indicatie voor wat betreft de periode van thuis wonen voor mijn vader bijgesteld naar boven, omdat hij zichzelf beter kan redden, sinds dat hij Nedap Luna is gaan gebruiken."

Anoniem
Mantelzorger

“Vroeger stonden we nog weleens voor een dichte deur, omdat cliënten niet precies wisten wanneer we kwamen. Dat is dankzij Luna veel minder. Ik merk dat mijn cliënten dat ook heel fijn vinden, het geeft ze meer rust.”

Tonnie Kwant
coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova

“Luna voorkomt dat cliënten meerdere keren per dag bellen om te vragen waar de zorg blijft of wanneer we komen, het maakt de zorgmomenten voorspelbaar.”

Sabine Zweers
Verpleegkundige bij Markenheem

“Het is niet alleen een makkelijk in te zetten product, maar het geeft cliënten ook de regie over hun eigen leven terug. Het stelt zorgverleners in staat om efficiënter te werken en meer mensen te helpen."

Niek Giesbers
Wijkverpleegkundige bij Markenheem

"Met de hulp van Luna kan de cliënt zelfstandiger leven en daardoor hoeft een casemanager minder vaak bij te springen in stressvolle situaties. Het zorgt voor rust. Dat is prettig voor de cliënt, maar ook voor de zorgverleners.”

Marleen Kardijk
Casemanager dementie bij Carinova

1/13

Een greep uit de zorgorganisaties die Nedap Luna inzetten

Mag Nedap Luna cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek en ervaring verbeteren.
Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.