Financieringsmogelijkheden
De overheid stimuleert de inzet van eHealth oplossingen door de financiering hiervan te ondersteunen. Er zijn verschillende regelingen die de aanschaf van Nedap Luna voor zorgorganisaties en mantelzorgers aantrekkelijker maken.


Effectievere inzet personeel
Door de inzet van Nedap Luna is het mogelijk om personeel effectiever in te zetten. Zorgmedewerkers staan namelijk minder vaak voor een dichte deur. Verder alarmeren cliënten ook minder vaak bij de zorgorganisatie omdat ze meer rust ervaren.
Het is echter mogelijk om meer waarde rondom een effectieve inzet van personeel te behalen met Luna. Namelijk via borging in het zorgproces.
Nedap Luna opnemen in het zorgproces
Nedap Luna kan ondersteuning bieden in zorgprocessen waarbij de zorgmedewerker met de handen op de rug de zorg kan leveren bij de cliënt. Denk hierbij aan het attenderen op activiteiten die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging:
- Medicatie inname
- Eten en drinken
- Incontinentie materiaal vervangen
- Omkleden
- In en uit bed gaan
- Wassen
- Toiletgang
- Zelfverzorging van haren
- Sieraden omdoen
- Zich opmaken
- Scheren
- Tandenpoetsen
- Mond- en gebitsverzorging
- Hand- en voetverzorging
- Aanbrengen en uitdoen van prothesen
- Hoortoestel aan- of uitzetten
Zorgtijdbesparing
Door Luna te borgen in het zorgproces zoals bovenstaand benoemd is het mogelijk om een zorgtijd besparing van personeel te bewerkstelligen. Door een zorgtijd besparing kan Nedap Luna aanspraak maken op de prestatiecode 'thuiszorgtechnologie'. Team Luna helpt jouw zorgorganisatie graag mee in de gesprekken met de verzekeraar. Neem contact op met ons via luna@nedap.com
Bekostiging digitale zorg 2020
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) biedt zorgaanbieders sinds 2020 de mogelijkheid maandelijks 6,5 uur aan technologische zorg per cliënt te declareren. Zorgaanbieders en -verzekeraars moeten hiervoor gezamenlijk voorwaarden opstellen. Meer informatie vind je via de website van NZA en de Wegwijzer bekostiging digitale zorg 2020.
Stimuleringsregeling eHealth thuis (SET)
De stimuleringsregeling eHealth thuis (SET) maakt het aanschaffen van bestaande eHealth oplossingen een stuk aantrekkelijker. De oplossing moet bijdragen aan het langer thuis wonen van mensen met een chronische ziekte of een beperking. Het merendeel van deze financiële steun is gericht op projectkosten (coördinatie, monitoring en kennisdeling) voor de implementatie van eHealth, maar een deel is besteedbaar aan het eHealth product zelf. Lees meer over SET.